Noaptea Muzeelor 2022

  • In Romania, evenimentul este organizat de către Rețeaua Naționala a Muzeelor din Romania, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO).
  • După experimentele inedite care ne-au făcut sa ne simțit ciudat și după restricțiile din ultimii doi ani, toate cauzate de criza sanitara, anul acesta reintram in normalitate. Muzeele propun din nou evenimente fizice, la fel ca si celelalte entități culturale care se branșează an de an la acest proiect muzeal european.
  • Pentru aceasta ediție, avem intervenții culturale in spatii muzeale, de teatru, de opera, de ateneu, in castele, palate si cetăți, in biblioteci, in studiouri de creație, in centre culturale, in grădini de arta, in cartiere creative, in spatii de știința si experimente, in spatii ale memoriei, in pavilioane si in galerii de arta, in mori de hârtie. Vom fi peste tot.
  • Ca in fiecare an, Romanian Design Week se alătura evenimentului si ii da o nota aparte de estetic si un plus de inovație.
  • De asemenea, special pentru publicul din București, avem in premiera o braga oficiala a Nopții Muzeelor, bragagizantul care te ține treaz si cu chef de vizitat pana târziu in noapte. Este o licoare minunata, 100% naturala, produsa pentru prima data numai si numai pentru noi de către SC Biodaeg SRL, Braga Boiereasca, din Galați. Premiată cu medalia de aur la salonul internațional de băuturi speciale.
  • Muzeul Pandemiei, proiectul nostru de suflet, va prezenta un nou proiect expozițional despre violenta și abuzurile asupra femeilor si a copiilor in perioada cat am trăit in bule. Anul trecut a fost despre identități fragile, iar anul acesta ne vom întreba cu indignare: ”De ce mai stai cu el!?”. Răspunsul il afli la ARCUB, Hanul Gabroveni.
  • Ne afișam in București cu ajutorul Phoenix Media și suntem susținuți necondiționat de DIGI24, DIGI FM și PRO FM

DISCLAIMER

Responsabilitatea pentru cantitatea si calitatea informațiilor din cadrul acestui website aparțin muzeelor si entităților culturale participante. RNMR este coordonatorul evenimentului ”Noaptea Muzeelor” in Romania, rolul sau fiind acela de a transmite către public, intr-o maniera unitara, toate informațiile despre eveniment la nivel național. Prezenta si reprezentarea pe website-ul oficial este condiționata de înscrierea fiecărei instituții si organizații in parte, acestea alegând-si modalitatea de promovare.