Primăria Deschisă

Scurtă descriere a evenimentului: 

Primăria Capitalei se deschide publicului larg, în noaptea de 14 mai 2022, unde vizitatorii vor putea redescoperi istoria și arhitectura palatului care găzduiește Primăria, dar și povești despre orașul trecut și prezent prin expoziţii, proiecţie de film şi o instalaţie video despre București.

După ce anul trecut, Primăria a fost deschisă pentru prima dată publicului larg cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, și vizitată de mii de oameni, Primăria Municipiului București revine anul acesta pe 14 mai, între 18:00-24:00, într-un eveniment care marchează, prin evenimente tematice, momente remarcabile și istorice ale Capitalei.

Din programul Nopții Europene a Muzeelor la Primăria Capitalei fac parte o proiecţie de filme istorice din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti, o instalaţie video despre Bucureşti şi nouă expoziţii:  „Glosar de termeni de arhitectură”, „Elev în Epoca de Aur”, „112 Patrimoniu” – harta sesizărilor pe patrimoniu București, „După 20 de ani”, „Virtuțile RestituțieiPrincipii de Recuperare în zone de Patrimoniu Agresate”, „Machete PUZ-uri Buzești și Verona”, „Azi sunt primar”, „Forturile Capitalei, de la ruină la resursă”, „Uranus Conciliere”.

Toate expozițiile prezente anul acesta la Noaptea Muzeelor aduc în discuție problema patrimoniului bucureștean și a modului în care acesta poate deveni o resursă viabilă și vitală a orașului. Publicul poate să descopere nu doar imagini ale vechiului București, ci chiar să propună idei pentru regenerarea urbană sau platforme prin care se pot implica activ în problemele comunității. Expozițiile vor fi organizate atât în perimetrul clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta, precum și în curtea interioară a Primăriei.

Programul de vizitare este de la ora 18.00 și până ora 24.00. Accesul în clădire se va face în grupuri de câte 10 – 15 persoane, pe intrarea principală, iar vizitele vor fi ghidate.

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:
Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Ordinul Arhitecților din România filiala București, Muzeul Municipiului București, Zeppelin, Bucureștiul meu drag, Asociația Turism Istoric şi Salonul de proiecte.

  • Acces: gratuit

  • Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 18.00-24.00 (ora de intrare a ultimului vizitator 23.45)

  • Adresă: Primăria Municipiului București – Bulevardul Regina Elisabeta 47

  • Telefon: 021.305.55.00 / 0747.077.778

  • E-mail: relatiipublice@pmb.ro

  • Website: www.pmb.ro