Expoziție de grafică Ex Nihilo Nihil

Scurtă descriere a evenimentului: 

De mulți ani Muzeul „Vasile Pârvan”  participă la această frumoasă sărbătoare a științei, artei și creației, respectiv Noaptea Muzeelor. Cu acest prilej publicul interesat va putea vizita, ca în fiecare an, expozițiile permanente, unele dintre ele suferind, în ultima perioadă, schimbări care cu siguranță le va spori atractivitatea. În acest sens putem aminti apariția în expoziția de istorie-arheologie a manechinelor îmbrăcate în echipamente de luptă specifice diferitelor populații (traci, sciți, sarmați, romani, vizigoți, ostrogoți, huni) care au venit la un moment dat în contact cu populația autohtonă (daci, carpi). De asemenea, la secția artă  pot fi sesizate o serie de modificări prin aducerea pe simeze a unor lucrări care au fost mai puțin expuse în ultimii ani. Cei interesați sunt invitați să vizioneze și expozițiile găzduite la Pavilionul expozițional „Marcel Guguianu”, dar și cele aflate în imobilul din str. Republicii nr. 235.

La toate cele enumerate iubitorii de frumos vor putea participa la o serie de evenimente organizate cu prilejul Nopții Muzeelor 2022.

Publicul va avea prilejul să urmărească o deosebită expoziție temporară a gravorului și graficianului Zuzu Caratănase intitulată Ex Nihilo Nihil, vernisajul fiind sâmbătă, 14 mai 2022, ora 19.30 la sediul din str. Vasile Pârvan, nr. 1. Realizatorul lucrărilor este considerat ca fiind unul din cei mai activi și prolifici artiști vizuali din România. În decursul celor peste 20 de ani de activitate profesională a participat la peste 200 de expoziții colective, de grup și personale, în țară și străinătate, în decursul timpului obținând numeroase premii și distincții, fără îndoială, cel mai important fiind premiul „Ion Andreescu” al Academiei Române.

La ora 20.30 la Pavilionul expozițional „Marcel Guguianu” va avea loc un nou recital  Pianul călător susţinut de pianistul Horia Mihail. În ultimul deceniu, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns, susținând aproape 200 de concerte. Acum, pianele călătoare sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman, dar drumul lor a fost mai lung şi a trecut prin multe oraşe care încă au nevoie de piane de concert, uneori fără să se oprească mai mult de o seară.

Începând cu ora 22.00, publicul interesat, va putea participa la observații astronomice cu ajutorul telescoapelor din dotarea instituției (la Observatorul astronomic, situat în str. Republicii, nr. 235).

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:
SupraGrind Diamond and CBN Tools. SRL, SC. Aquaserv. SRL 

Parteneri media ai evenimentului:
Vremea Nouă, Bârlad online, Puls24, Monitorul de Vaslui, TeSalut Vaslui

  • Acces: gratuit

  • Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 19.00 – 24.00

  • Adresă: str. Vasile Pârvan, nr. 1, Bârlad, jud. Vaslui

  • Telefon: 0235.421.691 / 0335.404.746

  • E-mail: muzeuparvan@gmail.com, info@muzeulparvan.ro

  • Website: www.muzeulparvan.ro

  • Retele sociale: Facebook & Facebook