”Farmecul calculatoarelor românești”

Scurtă descriere a evenimentului: 

Muzeul Universității Politehnica din București invită publicul, sâmbătă 14 mai 2022, cu ocazia Evenimentului European Noaptea Muzeelor,  începând cu ora 17:00, să descopere ”Farmecul calculatoarelor românești”.

În timpul existenței sale „relativ” scurte, computerul a reușit să devină un instrument indispensabil în viața fiecăruia dintre noi. Cu ajutorul calculatorului putem avea acces la impresionante surse de informare (biblioteci virtuale sau muzee on-line etc. ) sau putem păstra legătura cu familia și prietenii. Puțini știu însă că povestea computerului s-a scris și în România.

Expoziția temporară ”Farmecul calculatoarelor românești” este dedicată calculatoarelor fabricate în România, cu precădere celor proiectate și realizate ca model de laborator în cadrul Catedrei de Calculatoare din Institutul Politehnic din București (azi Universitatea Politehnică din București) și introduse ulterior în fabricația de serie.

În întâlnirea cu strămoșii calculatorului românesc, vizitatorii vor avea ocazia să se delecteze cu celebrele calculatoare din familia „FELIX” (Felix M18, Felix MC 8, Felix 118), să descopere secretele din interiorul unui calculator din categoria calculatoarelor personale individuale (Calculatorul „aMIC”), să facă cunoștință cu microcalculatorul personal „CIP 03” (Calculator de Instruire Programabil) sau să vadă acel calculator descris în Manualul de utilizare ca având „destinație educațională, de divertisment, științifică și inginerească” (calculatorul „HC 2000”).

 • Acces: gratuit

 • Orar: 17:00 – 21:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)
 • Adresă:
  Str. Gh. Polizu nr. 1-7, Polizu, corp M, sector 1 – acces auto
  Calea Griviței nr. 132, Polizu, corp M, sector 1 – acces pietonal

 • Telefon: 021.402.39.55

 • Email: muzeuupb@gmail.com
 • Website: upb.ro

 • Retele sociale: Facebook