Noaptea Muzeelor 2022

Scurtă descriere a evenimentului:

Expoziția: Lectori polonezi la Universitatea din Iași  – trecut și prezent

Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași propune vizitatorilor o suită de  expoziții temporare dedicate relațiilor internaționale de la UAIC, care va debuta la Noaptea Muzeelor, cu prezentarea Lectoratului de limbă polonă de la Universitatea din Iași, încă din timpul regimului comunist, cât și după căderea Cortinei de Fier.  În cadrul  expoziției vizitatorii vor descoperi documente inedite din Arhiva Generală a Universității privind activitatea lectorilor polonezi, cărți, medalii sau diferite cadouri primite în cadrul schimbului de experiență dintre Universitatea din Iași și Universitățile partenere din străinătate.

Expoziția: Descoperiri ceramice inedite în lumina Nopții Muzeelor va fi organizată în spațiul expozițional de la mansarda Muzeului, unde vor fi prezentate, într-un cadru expozițional tematic, obiecte de ceramică aparținând Civilizației Cucuteni, astfel încât patrimoniul arheologic al Muzeului să fie valorificat și cu acest prilej.

Activitate interactivă: Vizitatorii vor alege să DEScopere exponate din colecțiile Muzeului,  iar prin explorare să CONtribuie activ, corelând imagini cu exponate și să descrie ceea ce văd, folosind platforma noastră de comunicare socială: https://www.facebook.com/MuzeulUAIC. Activitatea va fi prezentată la începutul vizitei pentru participanți.

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:
Partener – Fundația Cucuteni pentru Mileniul III
Partener – Asociația Super Tineri – ASIRYS

Parteneri media ai evenimentului:
Departamentul de marketing educațional, evenimente și imagine academică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

  • Acces: gratuit

  • Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 18:00 – 00:00
  • Adresă: strada Titu Maiorescu nr. 12
  • Telefon:  0232/201 102 interior 2451

  • Email: muzuniv2012@yahoo.com
  • Retele sociale: Facebook