Noaptea Muzeelor 2022

Scurtă descriere a evenimentului:

Incepând cu anul 2014, BEAUTIK Haute Parfumerie a deschis porţile primului Muzeul al Parfumului din România. O colecţie privată, unicat în România, care reuneşte peste 10000 de obiecte şi accesorii de parfumerie, exponate originale de relevanţă mondială, dar şi sticle autentice româneşti din diferite perioade. Colecţiile permanente ale Muzeului Parfumului pot fi vizitate atât fizic cât şi virtual.

Colecţia a fost realizată pornind de la o singură sticlă cumpărată în 2006 şi de la o pasiune enormă pentru frumos şi pentru descoperirea şi păstrarea acestor mici opere de artă. Colecţia este una foarte valoroasă din punct de vedere istoric, adunând laolaltă creaţii cu tradiţie la nivel mondial, dar şi exponate româneşti, recipiente care stau mărturie perioadei de glorie a parfumeriei româneşti interbelice.

Muzeul Parfumului a participat la o serie de expoziţii, fiind de departe cu cea mai mare rezonanţă „Mon Budoir”, purtând numele parfumului preferat al Reginei Maria, creaţie realizată de casa Houbigant Paris.

Muzeul Parfumului reprezintă o colecţie de obiecte istorice, cu mare însemnătate la nivel internaţional. Unul dintre aceste exponate este cel adorat de Regele Carol I al României. Privind în istorie, Regele Carol I al României s-a numărat printre regii care au apreciat un faimos parfum fabricat în cea mai veche fabrică din lume, din Koln: Apa de Colonia. Acesta a fost inventată de Johann Maria Farina, primul furnizor de parfum al Casei Regale. Numele său este înscris în documentele ce atestă livrări către Casa Regală din Romania, începând cu anul 1889.

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:
Beautik Haute Parfumerie

  • Acces: gratuit

  • Orar: 10.00 – 22.00
    (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Calea Dorobantilor nr. 172, sectorul 1
  • Telefon: 0743.059.389/0720.618.714

  • Email: muzeul.parfumului@yahoo.com, georgian.gheorghe@greennet.ro
  • Retele sociale: Facebook