Minunile Terrei

Scurtă descriere a evenimentului:

Institutul Geologic al României participă la evenimentul „NOAPTEA MUZEELOR” prin Muzeul Național Geologic, instituție care găzduiește în sălile uriașe un patrimoniu cultural-științific inestimabil reprezentat prin remarcabile colecții mineralogice, petrografice și paleontologice recunoscute pe plan național și internațional. Muzeul este inaugurat şi deschis oficial pe 10 aprilie 1990, Bucureștiul având de atunci, în cladirea construită la început de secol pentru Institutului Geologic al României, un muzeu geologic aparte care, prin strădaniile multor cercetători oferă publicului, intr-o sistematizare logică şi extrem de atractivă, cele mai moderne idei care stau la baza Ştiinţelor Pământului.

Din programul destinat Nopții Muzeelor din 14 mai 2022, amintim:

Vizitarea expoziției permanente a Muzeului Național Geologic (interior muzeu);

  • Sala de „Colecțiuni”, deschisă publicului încă din 1908, în care se pot admira „flori de mină” aduse din Banat, Maramureș, Apuseni.
  • Sălile de mineralogie care cuprind exponate colorate, cu forme speciale, adunate din întreaga lume.
  • Sala fostei Biblioteci precum și etajul care găzduiește astăzi dinozauri, reptile și alte viețuitoare vechi de sute de milioane de ani.

Vizitarea expoziției temporare „Un vis devenit realitate” (Complex săli expoziții temporare de la parter) Se expun piese spectaculoase din colecţia Casei de Bijuterii Micri;

Vizitarea zonei “Jurasic” din cadrul Dino Park București, aflată în exteriorul Muzeului Național Geologic (intrarea se face exclusiv prin interiorul muzeului, zona Dino Park aflându-se la finalul circuitului de vizitare destinat publicului);

Vizitarea Expo Cristal” – expoziţie cu vânzare de cristale, pietre preţioase şi semipreţioase (intrarea se face exclusiv prin exteriorul muzeului alee acces către Parcul Kiseleff).

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:
Casa de Bijuterii Micri, Carbon Dinamics, Dino Park București

  • Acces: gratuit

  • Orar: 19.00 – 24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Telefon: 031.438.17.44

  • Adresă: București, Sector 1, Șos. Kiseleff, nr.2

  • Email: receptiemng@gmail.com / receptiemng@igr.ro

  • Retele sociale: Facebook