Noaptea Muzeelor @MNAR
Scurtă descriere a evenimentului:
Muzeul Național de Artă al României a luat ființă în anul 1948, an în care i s-a dat în folosință clădirea fostului palat regal de pe Calea Victoriei din București, puternic afectat în urma bombardamentelor din 1944. Încă de la început muzeul a avut un caracter enciclopedic, grupând colecții variate de artă românească, europeană și orientală. El este păstrătorul celui mai reprezentativ patrimoniu de artă medievală și modernă românească, un instrument indispensabil pentru cunoașterea culturii vizuale românești. Deschis din 1950 publicului larg, MNAR cuprinde în prezent Galeria Națională (cu Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă), Galeria de Artă Europeană precum și spațiile istorice ale fostului palat regal (Sala Tronului, Sufrageria Regală, Scara Voievozilor).
Muzeul Național de Artă al României reunește și alte trei muzee din București, care adăpostesc colecții unice de artă românească și internațională – din perioada impresionistă și postimpresionistă. Aceste muzee sunt: Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, cel din urmă funcționând într-una din cele mai vechi case din București.
Pe lângă activitatea sa de cercetare și de conservare, MNAR desfășoară ample programe educaționale și proiecte cu publicul. Detalii: http://www.mnar.arts.ro
Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor de anul acesta, MNAR desfășoară o serie de activități cu familiile (copii și adulți) în curtea de onoare, dar și în atelierul special, ce vor fi lansate cu programare prealabilă. Tot în această seară, MNAR, în parteneriat cu One World Romania, va organiza mai multe proiecții de film documentar la Sala Auditorium, parte din FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE DOCUMENTAR ȘI DREPTURILE OMULUI.
Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră, după caz:
ONE WORLD ROMANIA, Asociația Artelier D, Asociația ArtCrowd
Parteneri media ai evenimentului:
TVR, Digi 24, Observator cultural, sensotv.ro, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio France International, Igloo, Arhitectura, zeppelin, IQool, Modernism