NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR la Muzeul Național al Țăranului Român

Scurtă descriere a evenimentului: 

Conectat la natură (tradiție circulară) – la Sala Tancred Bănăţeanu

Performance & tur ghidat

Expoziția de artă multidisciplinară pune la un loc artiști contemporani cu meșteri populari și descrie modalitățile prin care patrimoniul imaterial devine resursă în crearea unui viitor durabil.

JUST MIRELA – Sala Irina Nicolau

Expoziţie de artă vizuală, pictură, video-mapping de Mirela Trăistaru

Expoziția de pictură şi video-mapping ilustrează activitatea artistică ajunsă la maturitate și surprinde traseul de la primele semne și desene, până la pictură, instalații, obiecte, performance de body-painting, toate cusute într-o poveste.

Ceremoniale – Sala Noua Galerie

Expoziţie cu scop caritabil în beneficiul Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Viața este un ceremonial de când ne naștem, pană plecăm de pe acest pământ. Expoziția oferă publicului posibilitatea de a cunoaște elemente din bogata cultură națională şi internaţională ce reprezintă ceremoniile din viaţa cotidiană.

Serafim – Sala Acvariu

Expoziție de Pictură de Andreea Măiastra Aron

Lucrările sunt în tehnica acuarelă pe hârtie și pictură în acrilic pe pânză. Ineditul acestei expoziții este abordarea simbolului ortodox al Serafimilor, îngeri cu 6 perechi de aripi, într-o manieră ludică, aproape de ilustrația de carte pentru copii, în culori foarte aprinse și vii, pentru a îi aduce mai aproape de sufletele și inimile noastre.

CERUL – Sala Media

Expoziţie de fotografie de Andrei Vlădeanu

Închis, deschis. Rece, cald. Liniștit sau agitat.

Culorile și formele proiectate regulat pe cer fac parte din viaţa noastră, iar acest spectacol vizual cotidian trăiește practic cu noi.

Andrei Vlădeanu propune o expoziție de pictură intitulată CERUL.

Ingrijorare și speranță.

Pastila Roz – Things to a void in a black hole vacation – MNŢRplusC

Expoziția de are două componente:

O instalație sculpturală luminoasă cu 6 personaje create de Pastila Roz.

Un spațiu de proiecție pentru filmul „Crossing the Styx: Whispers from the Underworld” regizat de Alexandru Claudiu Maxim și Irinel Anghel.

Parteneri ai evenimentului dumneavoastră:

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, Galeria Arhiva de Artă, Societatea Națională de Cruce Roșie din România. 

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.agerpres.ro, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, www.onlinegallery.ro, www.cooperativaurbană.ro,  www.invietraditia.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, cult-ura.ro, www.iqool.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.