Noaptea Muzeelor la MNLR, ediția 2022

Scurtă descriere a evenimentului:

MNLR vă invită să petreceți, pe parcursul celor șase ore, între 18.30 și 00.30, experiențe senzoriale într-un muzeu al cuântului rostit, scris, imaginat!

Partea din zi când lucrurile devin mai misterioase este noaptea, când simțurile sunt mai ascuțite, iar abilitatea noastră de a observa lucruri care nu se văd la prima vedere este mai intensă! Acesta este unul dintre motivele pentru care organizatorii proiectului internațional Noaptea Muzeelor au ales să deruleze, o dată pe an, la nivelul fiecărei țări participante, o serie de evenimente pe parcursul unei seri de mai, prelungite în noapte. Povestea proiectului începe în Germania, în Berlinul anului 1977, printr-un eveniment care s-a dovedit de mare succes și care a fost replicat în 1999 sub denumirea Primăvarea Muzeelor. Cu sprijinul Consiliului Europei, proiectul va căpăta o dimensiune europeană pentru ca, mai târziu, să devină internațional.

Vizitatorii au posibilitatea de a explora în mod gratuit sălile muzeului expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, într-un mod inedit și interactiv, în cadrul unui tur pregătit de muzeografi și actori.

Programul evenimentelor

 

Sediul MNLR, Strada Nicolae Crețulescu 8

■ 18.30 – 19.00

Spectacol de ventrilocie cu Crina Zvoboda

Un spectacol interactiv, inedit și plin de umor!

Ventrilocia este arta de a vorbi fără să îți miști buzele. Sună ciudat și arată cel puțin interesant să vezi pe cineva vorbind fără să își miște buzele. Ventrilocia este, totodată, cel mai nou gen de divertisment de la noi din țară.

Crina-Elena Zvobodă este artist ventriloc, membru UNITER, membru al Sociețății Internaționale a Ventrilocilor. A jucat sute de spectacole de ventrilocie, (peste o mie), a colaborat cu mai multe teatre din țară: Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, Teatrul „Matei Vișniec”, Teatrul Țăndărică, Teatrul „Ion Creangă” și Teatrul Excelsior, a fost ventriloc la emisiunea Cronica Cârcotașilor, organizator de workshop-uri de ventrilocie, teatru cu marionete etc., participantă la numeroase festivaluri și spectacole cu păpuși!

■ 19.00 – 19.30

Degustare de ceaiuri cu dichis și povești din întreaga lume

Întâlnire cu Marian Răducu

Atelierul pentru copii și familii se va desfășura în bine-cunoscuta Ceainărie a muzeului, unde au loc toate întâlnirile importante pentru cei mici și pentru părinți! În fiecare sâmbătă, muzeul este explorat cu talentul detectivistic al celor mici în căutarea celor mai fine indicii, iar poveștile își vor face culcuș în mica sală prietenoasă de la demisolul muzeului.

■ 19.30 – 20.15

Lecturi la înălțime

Balconul de la sediul expozițional al MNLR va deveni un spațiu destinat lecturilor și performance-urilor.

Invitați: zece scriitori români care citesc din propriile creații.

■ 20.30 – 21.00

Concert de muzică: Blues Noise

■ 21.30 – 22.30

Proiecție de scurtmetraje

■ 22.30 – 23.30

Painting with light

Pictează cu lumină împreună cu prietenii și familia, iar fotografia o vei primi în aceeași zi! O tehnică fotografică tare îndrăgită de toate vârstele!

■ 24.00

Invitatul de la mizeul nopții

La miezul nopții veți avea posibilitatea de a vă întâlni cu un invitat special. Nu vă spunem decât că este înalt, îi place să călătorească prin lumea personajelor și are un umor fantastic!

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:

TBA

Parteneri media ai evenimentului:

Radio România Cultural, Agerpres, Observator Cultural, AgențiadeCarte, IQool, Contemporanul, Modernism, Radio Trinitas, Ordinea Zilei, Revista de Cultură Familia, Revista OPT motive

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18:30-24:00

  • Adresă: Strada Nicolae Crețulescu nr. 8

  • Telefon: 0736.598.451

  • Email: programe@mnlr.ro
  • Website: www.mnlr.ro

  • Retele sociale: FacebookInstagram