Noaptea Muzeelor la Palatul Suțu (Muzeul Municipiului București)

Scurtă descriere a evenimentului:

La Palatul Suțu vor putea fi vizitate trei expoziții – Timpul Orașului (expoziția permanentă), expoziția tematică „Orient versus Occident” și expoziția tematică „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani”.

Pornind de la un obiect unicat al muzeului, ceasul cu rotație inversă fabricat de Casa Collin din Paris, expoziţia permanentă „Timpul Orașului” este o călătorie începută în prezent care se îndreaptă spre trecut, pentru a ne aminti de părinții, de bunicii noștri, de copiii care am fost, și mai ales, de ceea ce ne scapă pe măsură ce ne îndepărtăm foarte mult de timpul nostru trăit.

Expoziția tematică „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani”, care reunește cele mai frumoase obiecte gumelnițene din colecțiile celor două muzee, între care vizitatorii vor remarca renumita Zeiță de la Vidra, își propune să valorifice patrimoniul cultural asociat acestei culturi din colecțiile amintite, dar și rezultatele cercetărilor arheologice sistematice realizate în stațiunea eponimă în decursul ultimilor trei ani, să-i aducă mai aproape publicului vizitator detalii referitoare la neoliticul din România, cu accent pe cultura Gumelnița.

Expoziția „Orient versus Occident” prezintă o amplă selecție de opere de pictură, grafică, dar și sculptură din bogata colecție a Pinacotecii București, oferind un periplu prin orașele Europei vestice și ale Orientului. Este vorba despre un manifest plastic dedicat ilustrării diversității surselor de inspirație artistică, a diferențelor revelatoare dintre Est și Vest, clasic și modern și o încercare de recuperare a unor locuri și a unor personaje inedite și exotice.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18:00 – 24:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)
  • Adresă: Bd. Ion C. Brătianu nr. 2, București

  • Telefon: 0722 574 897

  • Email: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
  • Rețele sociale: Facebook