Noaptea Muzeelor la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu (Muzeul Municipiului București)

Scurtă descriere a evenimentului: 

La Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu va fi deschisă expoziția permanentă „Descoperim împreună Universul” și vor fi organizate observații astronomice, dacă vremea ne va permite.

Expoziția permanentă „Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie” are ca subiect sistemul solar și explorarea acestuia, planetele, stelele și galaxiile, scopul principal al expoziției fiind ilustrarea locului nostru în Univers. O temă secundară este explorarea sistemului solar, sondele spațiale fiind reprezentate într-un mod inedit.

V-ați întrebat vreodată ce se află dincolo de granița vizuală a atmosferei Pământului? V-ați gândit vreodată la posibilitatea de a călători atât în spațiu, cât și în timp?

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” vă oferă această oportunitate. Aici, curiozitatea, imaginația și setea de cunoaștere sunt răsplătite cu o imagine panoramică a locului nostru în Univers. Pășind în interiorul expoziției de astronomie, veți porni într-o aventură dinamică, fascinantă și plină de surprize. Explorarea Universului nu a fost niciodată mai ușor de realizat.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 20:00 – 02:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)
  • Adresă: Bd. Lascăr Catargiu, nr. 21, București

  • Telefon: 0722 574 897

  • Email: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
  • Rețele sociale: Facebook