Noaptea Muzeelor la Muzeul Theodor Aman (Muzeul Municipiului București)

Scurtă descriere a evenimentului: 

La Muzeul Theodor Aman se vor putea vizita expoziția permanentă a muzeului precum și expoziția tematică „AMAN ÎN PLEIN-AIR. Invitaţie în grădinile şi parcurile lui Theodor Aman”.

Muzeul Theodor Aman este una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti, construită în anul 1868 după proiectele proprietarului, pictorul Theodor Aman. De asemenea, este una dintre puţinele reşedinţe care nu au suferit modificări în decursul timpului, fiind prima casă-atelier de artist din România.

De la planurile casei şi decoraţia exterioară (realizată în colaborare cu sculptorul Karl Storck) la decoraţia interioară – pictura murală, vitraliile, decoraţia pictată pe tâmplărie, stucatura tavanelor, lambriurile atelierului şi mobilierul casei – toate sunt reflectarea viziunii lui Theodor Aman.

Muzeul Theodor Aman a fost deschis în anul 1908 şi este unul dintre cele mai vechi muzee memoriale din România. El păstrează atmosfera vieţii private din perioada Belle Epoque alături de cea mai mare parte a lucrărilor pictorului Theodor Aman.

Expoziția tematică „AMAN ÎN PLEIN-AIR. Invitaţie în grădinile şi parcurile lui Theodor Aman” reprezintă o întâlnire exclusivă cu peisagistul Aman este o bucurie și o mare încântare, mai ales că publicul va avea ocazia să admire lucrări realizate de pictor în ultimele două decenii din viaţă, adică atunci când creatorul ajunsese în perioada sa de maximă maturitate artistică.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18.00 – 24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)
  • Adresă: Strada C.A. Rosetti nr.8, București

  • Telefon: 0722 574 897

  • Email: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
  • Rețele sociale: Facebook