Noaptea Muzeelor la Muzeul George Severeanu (Muzeul Municipiului București)

Scurtă descriere a evenimentului: 

La Muzeul George Severeanu se va putea vizita expoziția permanentă a muzeului – “Pe urmele trecutului. Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu”

Proiectul expozițional reprezintă un demers menit să valorifice impresionanta colecţie a doctorului George Severeanu şi să ne familiarizeze cu universul colecţiilor şi al colecţionarilor de la începutul secolului al XX-lea.

Pasionat de arheologie şi numismatică deopotrivă, George Severeanu ne-a lăsat moştenire cca. 3000 de obiecte arheologice şi peste 9000 de monede. Aşadar, o altă provocare importantă: raportul dintre cele două categorii de artefacte în economia spaţiului expoziţional. Oare ce şi-ar fi dorit doctorul Severeanu ca publicul bucureştean să admire? Preocuparea graduală şi în mod clar variabilă reflectată atât de obiectele achiziţionate, dar şi în publicaţiile de specialitate din diferitele perioade ale vieţii sale, ne-au oferit un răspuns relativ în această direcţie. Rezolvarea acestei chestiuni a stat în îmbinarea celor două categorii de obiecte care sunt expuse cronologic şi tipologic. Cu ajutorul textelor de sală publicul vizitator se va putea familiariza cu variate categorii de artefacte istorice şi informaţiile asociate acestora, mai cu seamă că în prezent nu avem alt muzeu sau colecţie publică bucureşteană care să expună astfel de tipuri de obiecte. Mărturiile numismatice sunt integrate în funcţie de datare, zone de provenienţă, tipologie etc., cu accent pe tezaurele monetare adunate de colecţionar aşa încât în armonie cu informaţiile istorice asociate să sugereze o istorie a circulaţiei monetare.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18.00 – 24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)
  • Adresă: Henri Coandă, nr. 26, București

  • Telefon: 0722 574 897

  • Email: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
  • Rețele sociale: Facebook