Noaptea Muzeelor la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici (Muzeul Municipiului București)

Scurtă descriere a evenimentului: 

La Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici vor fi deschise expoziția permanentă „Vila Dr. Nicolae Minovici: Restitutio II” și expoziția tematică „100% RO”, realizată cu piese din colecția haute couture semnate de designerul francez Philippe Guilet, precum și expoziția tematică de artă contemporană „Detalii semnificative: EVANGELIA TAKA”.

Expoziția permanentă dorește să restituie vizitatorilor expoziția lui Nicolae Minovici într-o variantă alterată doar de noile norme de expunere și conservare a obiectelor. Pornind de la un set de fotografii pe care doctorul Minovici le-a comandat în 1935, expoziția își propune să refacă vechea expoziție în spațiile de la etaj, unde își ocupă locul de drept obiecte precum divanul, dulapul, masa și scaunele tapițate comandate special pentru sala de mâncare de către Nicolae Minovici, dar și obiectele ceramice care își spun povestea de la înălțimea blidarelor. Baia ocupă locul pe care chiar Nicolae Minovici i l-a atribuit: un spațiu de expunere pentru vasele din atelierele ceramice Troița și cele de pe Domeniile Coroanei Regale. Dormitorul își păstrează aerul modernist prin expunerea picturilor semnate de Gheorghe Ionescu Doru, Gheorghe Chirovici, Nicolae Vermont, Henri Visconte sau Pierre Bellet, dar și prin mobila din furnir de nuc pe care doctorul a preferat-o pentru acest spațiu intim al vilei. Sacralitatea artei populare își găsește adăpostul în vechea capelă a vilei Minovici unde, pe locurile de drept, s-au întors divanul, icoanele, candele, candelabrele țărănești din lemn și ușile de altar.

Parterul este reconfigurat conform noilor norme de expunere, obiectele vestimentare tradiționale culese de doctorul Minovici fiind expuse într-un spațiu de prezentare modernizat. Vestibul introduce vizitatorul în spațiul ceramicii urbane din secolul al XX-lea prin expunerea obiectelor de ceramică achiziționate din ateliere precum: Troița sau Gheorghe Niculescu.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18.00 – 24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Strada Dr. Nicolae Minovici nr. 1, București

  • Telefon: 0722.574.897

  • Email: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
  • Rețele sociale: Facebook