Noaptea Muzeelor la Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (Muzeul Municipiului București)

Scurtă descriere a evenimentului:

La Colecția de Artă „Ligia şi Pompiliu Macovei, expoziţia permanentă va fi deschisă, alături de expoziţia tematică „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei”.

Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei reprezintă o incursiune culturală originală în epoci şi locuri diferite, colecţia fiind formată din lucrări de artă plastică, reprezentată prin lucrări semnate de Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Al. Ciucurencu, Dimitrie Ghiaţă, Gheorghe Petraşcu, Ioan Andreescu, J. Al. Steriadi, Iosef Iser, Nicolae Tonitza, Ion Ţuculescu, Marcel Iancu şi M.H. Maxy, sticlă, ceramică, metal, mobilier şi textile decorative din diverse perioade şi zone culturale. Colecția include de asemenea un important fond al lucrărilor de pictură ale Ligiei Macovei şi o însemnată bibliotecă de artă.

Expoziția tematică „Femeile în reprezentarea plastică a Ligiei Macovei” prezintă o selecție dintr-o serie de lucrări din colecția de artă „Ligia și Pompiliu Macovei”, realizate în tehnici variate, ulei pe carton și tușuri colorate pe hârtie. Artista optează pentru o angajare profundă în reprezentarea elementelor compoziționale prin detalii bine definite sau prin pensulații subtile și jocuri cromatice vibrate. Indiferent de abordarea structurală a operei de artă, artista transmite cele mai autentice sentimente, care punctează esențe și trăiri ale femeii în diferite ipostaze sau momente importante ale vieții de zi cu zi. Puterea de expresie este determinantă în creația Ligiei Macovei și reprezintă maniera specifică prin care aceasta reușește să asigure angajarea privitorului în universul creației și perpetuarea valorii operei sale în timp.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18.00 – 24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Strada 11 Iunie Nr. 36-38, București

  • Telefon: 0722 574 897

  • Email: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
  • Rețele sociale: Facebook