Noaptea Muzeelor la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”

Scurtă descriere a evenimentului:

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” este pregătit să întâmpine publicul pentru o Noapte Militară, în care se poate vizita expoziția permanentă ce prezintă evoluția fenomenului militar din punct de vedere cultural și tehnologic, începând cu primele manifestări de acest fel, din Epoca Bronzului și până la prezența Armatei Române în misiuni internaționale.

Alături de arme și armuri descoperite în situri arheologice, piese de artilerie și primele tipuri de arme de foc, scene de luptă din principalele războaie duse de Armata Română, imagini ale domnitorilor, regilor și reginelor noastre, militari, soldați și ofițeri pe fronturile marilor conflagrații mondiale, vizitatorii vor găsi expoziția temporară „Armata Română în timpul lui Alessandru Joan I” și Exponatul lunii MAI (parte a programului anual cu această tematică) „Albumul Carelor Simbolice de la Serbarea Încoronării – 10-11 mai 1881”, litografii realizate de Carol Pop de Szathmary și editorul E. Grassiany.

De asemenea, vă veți putea reîntâlni cu prietenii noștri din cadrul Asociațiilor de reconstituire istorico-militară, care sperăm să vă impresioneze cu evoluțiile lor.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 10.00 – 24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Str. Mircea Vulcănescu, nr. 125-127, Sector 1, București

  • Telefon: 021.319.59.04/103
  • Email: relatii.publice@muzeulmilitar.ro
  • Retele sociale: Facebook