NOCTURNA MUZEELOR 2022

Scurtă descriere a evenimentului: 

La Muzeul de Istorie și Arheologie vor fi rulate, pe monitoarele amplasate în holul clădirii mai multe expozitii digitale. De asemenea, ca punct forte al editiei de anul acesta a Nopții Muzeelor, vizitatorii vor putea admira, gratuit, extraordinara expoziție ”Surprinzătorul Dali” ce cuprinde obiecte originale create de Salvador Dali (picturi, ceramică, litografii, tapiserii, etc.). În plus, sălile de expoziție permanentă ale secției de istorie și arheologie vor fi deschise pentru a fi vizitate de cei interesați.

Evenimentul NM va avea loc și în curtea Secției de Artă a Muzeului Județean Gorj, precum și în sălile de expoziție. În curte va fi amenajat un loc pentru proiecții de scurt-metraje și proiecte de artă vizuală, un atelier de creație pentru copii, precum și un spațiu dedicat unor reprezentații de teatru susținute de elevii Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. În sălile de expoziție, ghidajul va fi completat de prezența unor elevi ai liceului partener. Muzeul va fi deschis spre vizitare, în mod gratuit, până la miezul nopții.

Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj – Curtișoara va fi deschis spre vizitare până la ora 22.00 – accesul fiind gratuit.

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:
Partener: Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu
Sponsor: Umur, Noarim Group 

Parteneri media ai evenimentului:
Parteneri media ai evenimentului (titulaturi in scris, nu imagini): AgențiadeCarte.ro, Radio Accent, Accent TV, Gorjeanul, Pandurul, Pagina Olteniei etc.

  • Acces: gratuit

  • Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 15.00 – 24.00

  • Adresă: Târgu Jiu, str. Geneva nr. 8 – Muzeul de Istorie și Arheologie și str. Traian, nr. 1 – Muzeul de Artă;
    Bumbești Jiu, cartier Curtișoara – Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj

  • Telefon: 0253.212.044

  • Email: muzeulgorjului@gmail.com

  • Website: www.muzeugorj.ro

  • Retele sociale: FacebookInstagram