Noaptea Muzeelor la Muzeul Județean Buzău

Scurtă descriere a evenimentului:

În cadrul Evenimentului ”Noaptea Muzeelor la Muzeul Județean Buzău”, ediția din anul 2022 o să continuăm seria ansamblului de acțiuni cultural-educative și de divertisment cultural ce va fi susținut la trei dintre sediile pavilionare ale Muzeului Județean Buzău.

Astfel, la sediul Muzeului de Arheologie, Istorie și Artă/sediul central, sub forma programului anual ”Escapadă culturală internațională nocturnă”, ed. a III-a, cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, vom organiza expoziția temporară ”Israel, file de natură”. În plus, vizitatorii vor putea participa la două vernisaje ale unor expoziții de artă contemporană: o personală semnată Mice Jankulovsky ”Praise of the Black”, artist plastic din Macedonia de Nord, și o personală Vladimir Păun Vrapciu ”Pink Planet”. Ambii artiști sunt câștigători a numeroase premii internaționale, la bienale și alte expoziții de mare anvergură din Europa și Statele Unite ale Americii, cu lucrări în unele dintre cele mai mari muzee din lume. Tot la sediul central al muzeului va avea loc și o expunere inedită organizată în parteneriat cu Ministerul Justiției din România, prin Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilizate, expunere care va cuprinde câteva sute de kilograme de chihlimbar.

La fel ca și în anul 2021 Muzeul Chihlimbarului Colți, com. Colți, jud. Buzău va fi prezent la eveniment, aici fiind organizat un recital de muzică populară susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă” va fi deschis publicului în intervalul orar 19.00 – 00.30, fiind prezentată expoziția tematică ”Locuința tradițională buzoiană”.

Parteneri ai evenimentului dumneavoastră:
Ambasada Statului Israel în România; Ministerul Justiției, Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilizate; Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”; Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău; Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, București;

Parteneri media ai evenimentului:
Campus TV Buzău; Radio Campus Buzău; Focus TV; TV Buzău; TV Sud-Est ; Opinia Buzău ; Buzău Media ; News Buzău ; Kadi Vision Buzău ; Reporter Buzoian ; Observatorul Buzoian ; Știri din Surse Buzău ; Șansa News Buzău; Viața Buzăului; Scurt pe Doi; De Scripto; News.ro.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 19.00 – 00.30 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău, jud. Buzău
  • Telefon: 0238 710 561

  • Email: home@muzeubuzau.ro
  • Website: www.muzeubuzau.ro

  • Retele sociale:Facebook