NOAPTEA MUZEELOR 2022

Scurtă descriere a evenimentului:

 1. Expoziția temporară Fenichel Samuel – explorator aiudean. Aceasta poate fi vizitată în dublu format. La sediul Muzeului de Științele Naturii, sala de expoziții temporare, sunt expuse piese de etnografie papuașă din colecția Muzeului de Istorie, o colecție de insecte colectate din zonă, ce se află în colecția Muzeului de Științele Naturii și reproduceri după imagini de epocă de la sfârșitul secolului XIX, aflate în colecția Bibliotecii Documentare „Bethlen Gábor”. Totodată, în spațiul expozițional din fața Primăriei Aiud sunt prezentate panouri cu imagini ale pieselor expuse.
 2. În cadrul evenimentului la Muzeul de Științele Naturii din Aiud se va derula editia a 6-a a Proiectului ”Muzeograf pentru o zi”. Astfel, în intervalul orar 17:00-20:00 ghidajele în muzeu vor fi realizate cu participarea unor elevi, ocazie cu care aceștia vor primi titulatura de muzeografi pentru o zi.
 3. Premierea participanților la proiectul intitulat “Ce ȘTIU / Ce NU ȘTIU despre Muzeul de Științele Naturii Aiud”, ce s-a derulat în perioada noiembrie 2021 – aprilie 2022.

Parteneri ai evenimentului dumneavoastră:

CENTRUL MULTICULTURAL ”LIVIU REBREANU AIUD”, DIRECȚIE MUNICIPALĂ DE CULTURĂ, CONSILIUL LOCAL AIUD/ PRIMĂRIA MUNICIPIULUI AIUD

 • Acces: gratuit

 • Orar: 16.00 – 22.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

 • Adresă: STR. BETHLEN GABOR, NR.1, ETAJ I, AIUD, jud, ALBA

 • Telefon: 0258862569

 • Email:muzeustiinte@aiud.ro

 • Retele sociale:
  Facebook