Muzeul Abandonului: Stație de explorare digitală

Scurtă descriere a evenimentului:

Aplicația imersivă MUZEUL ABANDONULUI va fi lansată în data de 14 mai 2022 și va fi disponibilă publicului în premieră în prima stație de explorare digitală inclusă în circuitul Noaptea Muzeelor din România. Stația de explorare digitală a Muzeului Abandonului este găzduită de Seneca Anticafe și realizată prin infrastructura digitală asigurată de Dell Technologies.

Sâmbătă 14 mai, începând cu ora 9:00 și până la miezul nopții, amfiteatrul Seneca Anticafe se va trasforma într-un mix de spațiu muzeal și laborator digital, pregătit să primească publicul interesat de explorarea primului muzeu digital din România. Spațiul amfiteatrului Seneca va fi amenajat de echipa Muzeul Abandonului cu mici capsule-instalații de obiecte și elemente de arhivă, colectate de echipa muzeului în ultimul an de cercetare, ca o formă-manifest de introducere a publicului vizitator în atmosfera și narațiunea acestui proiect muzeal avangardist.

Vizitatorii vor putea testa ÎN PREMIERĂ aplicația imersivă Muzeul Abandonului pe terminalele digitale Dell Technologies și vor putea naviga prin expoziția digitală dedicată Căminului-Spital din Sighetu Marmației alături de creatorii platformei și curatori ai muzeului și vor putea discuta cu echipa de creație pe tema conținutului sau a soluțiilor tehnologice utilizate.

Muzeul Abandonului este primul muzeu-forum digital și participativ din România. Fosta clădire a Căminului-Spital Sighetu Marmației, transformată prin scanare 3D în artefact digital, este acum căminul simbolic al muzeului care găzduiește prima expozitie de acest tip din România, cu un mix de soluții tehnologice care includ abordări de tip gaming, scanare 3D, fotografie 360, realitate augmentată.

Abandonul în formele sale diverse străpunge existențe, se înrădăcinează, transcende timpul și spațiul istoric și se materializează în traumă. Pentru ca o traumă colectivă să înceapă lungul drum către vindecare trebuie în primul rând să fie acceptată social. Iar pentru asta este nevoie de public.

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:
Seneca Anticafe, Dell Technologies

Parteneri media ai evenimentului:
Zile și Nopți, Scena 9, Spotmedia, IQads, Gala Societății Civile, IQool

  • Acces: gratuit

  • Orar: 09.00 – 24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Seneca Anticafe – Strada Ion Mincu nr. 1

  • Telefon: 0756 106 160
  • Email: muzeulabandonului@gmail.com
  • Retele sociale:
    FacebookInstagram