Sezătoare la muzeu cu personajele din tablourile lui Nicolae Grigorescu.

Scurtă descriere a evenimentului:

Sezătoare la muzeu cu personajele din tablourile lui Nicolae Grigorescu.

Activitatea pe care o propunem în cadrul Nopții Muzeelor 2022 implică realizarea unei expoziții etnografice care să reproducă interioare din tablourile cu scene rurale realizate de Nicolae Grigorescu astfel încât vizitatorii să aibă posibilitatea să realizeze fotografii care să reproducă aceste tablouri. Vor fi puse la dispoziția vizitatorilor contra cost (la valoarea unui bilet de intrare) piese de recuzită necesare. Atmosfera „de șezătoare ” va fi completată cu momente artistice realizate de elevii Școlii Gimnaziale Potlogi care activează în cadrul cluburilor artistice de la Căminul Cultural din localitate.

Evenimentul marchează atât momentul nașterii pictorului național Nicolae Grigorescu la 15 mai 1838, probabil undeva aproape de locul unde este amplasat astăzi „Memorialul Nicolae Grigorescu”, cât și trei ani de la deschiderea acestui inedit muzeu amplasat în mediul rural, deschis prin efortul autorităților locale ale Comunei Potlogi.

Vizitatorii vor putea admira o colecție de artă care include atât operele unor pictori care i-au fost contemporani lui Nicolae Grigorescu: Theodor Aman, Nicolae Vermont sau C. D. Stahi, cât și în a unor artiști care au marcat arta românească mai aproape de zilele noastre cum ar fi: Rudolf Schweizer Cumpăna, Henri Catargi sau Gheorghe Zamphiropol Dall, Marcel Chirnoagă, și alții, colecția creată în 2019 a crescut organic, diversificându-se tematic.

Parteneri ai evenimentului dumneavoastră:
Primăria Comunei Potlogi, Asociația DAR Development, Asociația Spirit, Arte, Metamorfoze.

Parteneri media ai evenimentului:
Radio România Cultural, Gazeta de Dâmbovița, Ziarul de Dâmbovița

  • Acces: gratuit

  • Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 18.00-22.00

  • Adresă: Str. Nicolae Grigorescu, Sat Pitaru, Comuna Potlogi, jud. Dâmbovița

  • Telefon: 0727.334.136

  • Email: alexandrabrutaru@gmail.com

  • Retele sociale: Facebook