Noapte albă la închisoare

Scurtă descriere a evenimentului: 

Cum este să te afli noaptea într-o închisoare? În cea mai dură închisoare din perioada comunistă. Noaptea Muzeelor 2022 la Memorialul Închisoarea Pitești este dedicată curioșilor și pasionaților deopotrivă. Adulții și copiii de peste 12 ani pot face turul fostei închisori Pitești cu îndrumarea ghizilor noștri, iar copiii sub 12 ani și nu numai pot zăbovi în expoziția pentru copii „În Gura Marelui URS” a Anei-Maria Lemnaru, inspirată de experiența elevilor închiși de regimul comunist în penitenciarul de la Târgșor. De asemenea, Zidul Berlinului se lasă descoperit prin fragmentele originale expuse în aer liber la muzeul nostru.

În interiorul Memorialului se află și Magazinul Manuscris, de unde vizitatorii pot achiziționa volume de studii și memorialistică, albume, materiale audio și alte produse legate de subiectul detenției politice.

Vizita la Memorialul Închisoarea Pitești este gratuită.

Memorialul Închisoarea Pitești este un muzeu memorial privat aflat în interiorul fostului penitenciar Pitești, activ între 1941-1977. Memorialul se poate vizita prin tur ghidat și găzduiește o expoziție ce explorează istoria regimului comunist în România, cu accent pe Fenomenul sau Experimentul Pitești – o formă de tortură fizică și psihologică sistematică aplicată studenților anticomuniști – între 1949-1951.