NOAPTEA MUZEELOR LA MICUL TRIANON: DESPRE RESTAURARE, CULTURĂ, EDUCAŢIE

Scurtă descriere a evenimentului: 

În Noaptea Muzeelor, pe 14 mai 2022, de la ora 17:00 la ora 21.30, Domeniul Cantacuzino Florești își va deschide porțile pentru a se prezenta. Vor fi expuse materialele realizate în cadrul proiectelor de restaurare, culturale și educaționale derulate de Fundația Cantacuzino Florești și de partenerii acesteia.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere aspecte interesante și valoroase despre Domeniul Cantacuzino și despre patrimoniul cultural și peisager pe care îl deține. Vor fi prezentate rezultatele Școlilor de Vară la Palat înFlorești, detalii despre proiectele de consolidare și restaurare a fațadelor exterioare ale Micului Trianon şi ale Turnului de apă, strategia de restaurare a parcului istoric, viziunile de dezvoltare ale vechiului domeniu nobiliar, intențiile de amenajare a unor săli de expoziție și de conferințe, produsele realizate în cadrul atelierelor de creație derulate de Fundația Cantacuzino și multe altele.

O parte din rezultatele și produsele ce urmează a fi prezentate au fost obținute în cadrul mai multor proiecte culturale, de cercetare și de intervenție co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de Arhitectură și Institutul Național al Patrimoniului prin Timbrul Monumentelor, parte din care realizate și sub cupola unor programe naționale sau europene precum Școala de Vară ARCHÉ sau Rendez-vous aux Jardins.

Între orele 18.00 – 19.00 şi 20.00 – 21.00 vă invităm la două tururi ghidate pe domeniu și prin parcul istoric.

Parteneri ai evenimentului dumneavoastră:
Institutul Național al Patrimoniului, Asociația ARCHÉ, Domeniul Cantacuzino Florești

  • Acces: gratuit

  • Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 17.00-21.30

  • Adresă: Domeniul Cantacuzino Florești, Sat Florești,COM.Florești, jud.Prahova

  • Telefon:0729.290.498

  • Email: contact@domeniulcantacuzino.ro

  • Retele sociale: Facebook