„OPEN HOUSE MADRIGAL – CANTUS MUNDI” la Noaptea Muzeelor

Scurtă descriere a evenimentului: 

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Cantus Mundi își deschid porțile pentru vizitatori de Noaptea Muzeelor.

Corul Madrigal invită publicul să descopere spectaculosul și fermecătorul imobil din Aleea Dealul Mitropoliei nr 11, unde madrigaliștii repetă în fiecare zi, iar glasurile corurilor de copii Cantus Mundi fac trecătorii să se oprească, să asculte și să admire „Casa care cântă”.

Monumentala vilă – realizată după planurile celebrului arhitect Albert Popper – a fost construită în 1924 de către juristul și publicistului român Sacha Silberman Roman (1885 – 1967), personalitate notabilă a Bucureștiului interbelic, care a deținut pentru o perioadă și funcția de secretar al lui Nicolae Titulescu.

Datorită caracteristicilor sale ea se încadrează în categoria vilelor unicat ce caracterizeză Bucureștiul de început de secol XX, cu o arhitectură originală (cu elemente bizantine, neo-românești, gotice, dar și elemente  de inspirație din culele oltenești), de patrimoniu, „care combină flexibil elemente istorist-românești și cosmopolite, creând variante deosebite ale stilului neo-românesc.

Programul OPEN HOUSE MADRIGAL – CANTUS MUNDI de Noptea Muzeelor include tururi de vizitare a sediului ansamblului, dar și recitaluri corale susținute LIVE de copiii din Cantus Mundi, în curtea și grădina „Casei care cântă”.

Parteneri ai evenimentului dumneavoastră:

Opera Comică pentru Copii

Parteneri media ai evenimentului:

AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, BUCUREȘTI FM, Itsy Bitsy, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile și Nopți

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18.00 – 22.00 (ora anunțată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Aleea Dealul Mitropoliei nr 11, sector 4, București

  • Telefon: 021.312.65.57

  • Email: comunicare.madrigal@gmail.com

  • Website: www.madrigal.ro