Călătorie ȋn timp

Scurtă descriere a evenimentului: 

Cetatea medievală Marienburg de la Feldioara a fost pȃnă ȋn urmă cu 10 ani o ruină. Prin restaurare și deschiderea spre vizitare, ea a devenit o „cetate vie” așa cum ne place să ȋi spunem, o cetate cu porţile mereu deschise pentru localnici și turiști, aici, ȋn inima Romȃniei.

Pentru ediţia din anul 2022 a Nopţii Muzeelor, propunem, pe lȃngă vizitarea expoziţiilor de istorie, arheologie și etnografie găzduite de cele trei turnuri, o serie de călătorii ȋn timp proiectate pe un perete al cetăţii, ȋn curtea interioară, ȋncepȃnd cu ora 21:00. Aceste călătorii ne vor arăta localitatea ȋn trecut, așa cum apare ȋn primele fotografii de la sfȃrșitul secolului al XIX-lea și ȋnceputul celui următor, ȋn comparaţie cu fotografii recente surprinse din același unghi. Pentru fotografiile de epocă vom apela la colecţia Arhivelor Naţionale, bibliografia de specialitate sau la fotografiile regăsite ȋn comunitate. Ȋn căutarea aceluiași unghi ne vor sprijini elevii Liceului „Petru Rareș”, care vor fi prezenţi și ȋn cadrul evenimentului drept ghizi voluntari.

Acesta este modul ȋn care vă propunem să călătorim ȋmpreună ȋn timp, ȋntr-un demers de cunoștere a Istoriei și de redescoperire și preţuire a monumentelor istorice !

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:

Liceul „Petru Rareș” Feldioara