NOAPTEA MUZEELOR LA PALATUL BRÂNCOVENESC DE LA MOGOȘOAIA

În cadrul evenimentului se pot vizita toate spațiile de expunere ale Centrului de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului:

 1. Expoziția permanentă ”Liana și Dan Nasta”, etaj Palat. Expoziția cuprinde piese de artă plastică românească și europeană (pictură și grafică), și piese de artă decorativă românească, europeană și orientală (mobilier, ceramică și piese textile).
 2. Expoziția de fotografie: ”Regina Maria a României”, holul cu mozaic venețian, etaj Palat. Expoziția se compune din imagini inedite din perioada interbelică.
 3. Expoziția ”At the Gate of Eden”, artist Florin Petrachi, Galeria Parter, Palat. Expoziția cuprinde picturi și instalații realizate de către artistul Florin Petrachi. Lucrările reflectă ”o pictură exuberantă, în care vegetația,animalele, pământul și cerul, și nu în cele din urmă personajele, converg toate către o poezie a echilibrului și a armoniei în diversitate”. Adina Rențea, curator.
 4. Expoziția ”Grafică”, artist Traian Lupu, Galeria Cuhnia. Expoziție de artă vizuală publică care reflectă ”metamorfoze ale dialogului dintre personaje, dar și dintre sine și societate. De la mirare, la strigăt și exasperare, de la calm la violență, desenul practicat în maniera benzii desenate răspunde frământărilor unei epoci oglindind sinele autorului, fragilitatea sa”. Doina Mândru, curator.
 5. Expoziția ”Rafinăria Astra”, artist Emil Ghiță, curator Ana Petrovici-Popescu, Galeria Foișor și Galeria Ghețăria. Expoziție de artă vizuală publică situația obiectivelor industrializate, care au fost abandonate după evenimentele din anul 1989: ”proiectul deschide mai multe direcții de analiză cea a abandonului, cea a distrugerii identității orașelor puternic industrializate și cea a intruziunii umane în spațiul natural”. Ana Petrovici-Popescu, curator.
 6. Frescele Mănăstirii Văcărești, aflate în patrimoniul Muzeului Municipiului București, expuse la Pivnița Domnească.
 7. Recitalul muzică și poezie, intitulat ”Cuprindere” se compune din 7 compoziții originale pe versurile lui Radu Gry și va fi susținut de actorii Cristina Deleanu & Eugen Cristea, în Sala Scoarțelor, Palat, începând cu ora 19.00. 

Parteneri media ai evenimentului:
AGERPRES, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Trinitas TV, Asociația Pro Valores, Propagarta, Modernism, HotNews.ro, EvenimenteMuzeale.ro, Roportal.ro, Amos News, Onlinegallery.ro, Timpul.

 • Acces: gratuit

 • Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 19.00-24.00

 • Adresă: Strada Valea Parcului nr. 1, Mogoșoaia, Ilfov
 • Telefon: 021.350.66.20
 • Email: office@palatebrancovenesti.ro

 • Retele sociale: Facebook