Casa Experimentelor – Centrul Științific Român la Noaptea Muzeelor

Scurtă descriere a evenimentului:

Casa Experimentelor – Romanian Science Center deschis în ianuarie 2016 pune la dispoziția vizitatorilor într-un spațiu de 500 mp, 100 de experimente din domeniile: optică și iluzii optice, acustică, electricitate și magnetism, fluide, plasma, unde, mecanică și matematică pe care să le testeze, să apese, să rotească, să descopere pe principiul ”pune mâna și încearcă”. Toate exponatele prezentate aici invită la participare, ele par să spună mai degrabă ”Atinge-mă” decât ”Nu pune mâna”.

Ca si in ceilalti ani, vizitatorii vor avea la dispoziție spațiul expozițional pentru o durată de o oră fiecare grup de 60 de persoane, intrarea făcându-se fără rezervare, în ordinea sosirii. Accesul mașinilor în parcare nu va fi permis, aceasta fiind lăsată la dispoziția vizitatorilor care vor aștepta intrarea în Casă.

La fiecare oră se vor face show-uri demonstrative de câte 15 minute cu Patul Fakirului unde experimentăm cum este să stai pe 2100 de cuie, Bobina Tesla cu ajutorul căreia realizăm fulgere adevărate în Casă și vor vedea efectele energiei electrostatice produsă de Generatorul Van de Graaff.

  • Acces: pe bază de taxă redusă: 15 lei/persoană, fără rezervare, în ordinea sosirii, în grupuri de câte maxim 60 de persoane (accesul nu este permis copiilor cu vârsta sub 3 ani). Vizita va dura câte o oră pentru fiecare grup de 60 de persoane, intrarea făcându-se la ore fixe.

  • Orar: 19.00 – 01.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Calea Vitan 242 – intrarea prin Splaiul Unirii, sector 3, Bucuresti, parcarea nu va fi permisă in curte

  • Telefon: fix: 031.101.2200; mobil: 0722.210.111

  • Rețele sociale: Facebook