Noaptea Muzeelor la Casa Artelor Dinu Lipatti

Scurtă descriere a evenimentului: 

”Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, între orele 18:00 și 23:00, să descoperiți și să redescoperiți Casa în care a locuit genialul pianist și compozitor Dinu Lipatti împreună cu familia sa și să vă bucurați de emoția muzicii, la Evenimentul „Noaptea Muzeelor la Casa Artelor Dinu Lipatti”.

Evenimentul cultural propus și realizat în parteneriat cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România și Fundația Regală Margareta a României include vizitarea Casei Lipatti, Expoziții, Recital Extraordinar și Proiecții de filme despre viața și opera celui mai mare pianist român al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti.

Între orele 19:00-20:30, în Salonul de Muzică va avea loc Recitalul Extraordinar de pian, realizat în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României, susținut de pianiștii Antonio Nagy și Daniel Dumitrașcu. Accesul la recitalul de pian se va face prin achiziționarea biletelor online de pe www.iabilet.ro sau de la sediul Casei Lipatti.

Vizitarea Casei Lipatti ESTE GRATUITĂ, iar partaticiparea la Recitalul Extraordinar se va face în baza biletelor:

Salonul mare de muzică – 20 lei

Salonul mare de muzică – Preț redus pentru copii, elevi, studenți și pensionari – 10 lei

Salonul mic – 15 lei

Salonul mic – Preț redus pentru copii, elevi, studenți și pensionari – 8 lei

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora au acces gratuit, doar cu rezervare la numărul de telefon 031.425.25.63.

Așadar, între orele 18:00-23:00, vă invităm să vizitați Casa Lipatti, o bijuterie arhitectonică amplasată în inima Capitalei, construită în anul 1902, unul dintre primele proiecte ale arhitectului Petre Antonescu, autor, printre altele al unor clădiri bucureștene emblematice precum Primăria Municipiului București, Arcul de Triumf sau Banca de Investiții. Cu această ocazie vor putea fi admirate, în interiorul casei, Expoziția permanentă de fotografii „Familia Lipatti și prietenii” și vor fi ascultate Înregistrări celebre în interpretarea pianistului Dinu Lipatti.

În intervalul orar 19:00 – 20:30, Bursierii Fundației Regale Margareta a României, din Programul „Tinere Talente” – pianiștii Antoniu Nagy și Daniel Dumitrașcu, vor susține un Recital Extraordinar de muzică clasică. În program sunt incluse lucrări semnate de George Enescu, Dinu Lipatti, Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Frédéric Chopin, Alberto Ginastera.

De la orele 20:30, în Curtea cu balansoarea Casei Lipatti va avea loc proiecția de filme despre viața și creația legendarului muzician Dinu Lipatti, cu acces gratuit.”

Parteneri ai evenimentului dumneavoastră:

Fundația Regală Margareta a României

Parteneri media ai evenimentului:

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Radio România Cultural, Observatorul Cultural, ultima-oră.ro, Societatea de Transport București.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18:00 – 23:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

  • Adresă: Bulevardul Lascăr Catargiu, nr 12

  • Telefon: 031.425.25.63

  • Email: office@casaartelordinulipatti.ro

  • Retele sociale:
    FacebookInstagram