Vernisaj The Unseen falls in Black & White – Cristian Graure

Scurtă descriere a evenimentului: 

Cristian Graure este un artist și cercetător interdisciplinar, interesat în principal de studiul fotografiei și de-limitările reprezentării prin mixed-media, fuzionând artele vizuale cu istoria culturală, știința și angajamentul social. Cu o pasiune pentru studiul diverselor relații dintre memorie, amintire și structura limbajului imaginii printate, activitatea sa investighează nu numai arhetipurile și neregularitățile existente în percepția vizuală de la repetiție la recepție, distorsiunea și estomparea amintirilor episodice, dar și ramificațiile semantice rezultate în urma lor.

Propunerea acestei expoziții are ca fundament o serie de cercetări recente referitoare la percepția culorilor și este o modalitate de a pune în perspectivă investigațiile personale asupra relației filosofice dintre fotografie și reprezentarea gestuală redată prin tehnici personale. Acest concept poate fi o modaitate de a aborda subiectele și puncte de interes contemporane, printr-un „dialect” vizual care îndeplinește scopuri multiple și experiențe vizuale comune.

The Unseen falls in Black & White interoghează vizual întrebări fundamentale legate de sistemul tricromatic al direcțiilor redate de culorile cardinale și în același timp rezumă cercetări empirice prin care procesul de conștientizare al culorilor poate fi mai bine înțeles ca o fuziune între formă şi percepție, o modalitate distinctă pentru atribuirea culorilor pe/în suprafețele materiei. Extragerea informațiilor vizuale contribuie la reprezentarea spațială a obiectelor, prin interacțiunile dintre lungimea spectrală, percepția spațială și alte caracteristici vizuale (formă, contur, textură) care sunt variate, convingătoare și în același timp extrem de importante.

Parteneri și sponsori ai evenimentului dumneavoastră:
Primăria Timișoara, Enoteca de Savoya

  • Acces: gratuit

  • Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 20.00-24.00

  • Adresă: Timișoara, str. Hector nr. 1, Bastion Theresia

  • Telefon: 0724.380.303

  • Email: calin.petcana@yahoo.com

  • Website: www.calpegallery.ro

  • Retele sociale: Facebook