Noaptea Muzeelor la Casa Silviei Kerim și al lui Mircea Veroiu | PARFUMERIA

Scurtă descriere a evenimentului:

Parfumului 19. O casă cu o istorie de peste 170 de ani, pentru care anul 1931 avea să devină un moment al (re)nașterii – atunci, acolo, se năștea Silvia Kerim – scriitoarea și jurnalista care a dat viață căsuței prin cuvinte; căsuța oarecare de pe strada Parfumului 19 a devenit, pentru Silvia, Parfumeria.

Parfumeria a fost constanta vieții Silviei Kerim, în cel mai propriu sens – i-a fost martor încă din primele secunde de viață, a fost locul în care și-a trăit impresionanta poveste de dragoste cu Mircea Veroiu (alături de care a refăcut casa în care au și locuit împreună zece ani), a fost spațiul în care scrierile ei au prins contur, a fost muza care a inspirat cărțile „Vedere din Parfumerie” și „Amintirea ca un parfum” și a fost locul al cărui prag l-au trecut unele dintre cele mai versate personalități din peisajul cultural românesc, precum Iurie Darie, Nichita Stănescu, Ștefan Iordache, Horea Popescu sau Ion Cojar. Astăzi, Parfumeria este sediul Asociației HEARTH. La fel ca pentru Silvia Kerim, căsuța din Parfumului 19 reprezintă axis mundi-ul universului nostru artistic și cultural.

Expoziția găzduită de Noaptea Muzeelor se numeste „Esențe Duble” și constă în 4 videouri și 4 instalații care cercetează legatura profundă dintre cele 4 elemente cosmologice care stau la baza oricărei vieți și nevoia acceptării unității în dualitate pentru a ne simți liberi sau măcar pentru a atinge maturitatea.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 18.00-24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator).

  • Adresă: Strada Parfumului nr. 19, București, București

  • Telefon: 0724 293 708

  • Email: asociatiahearth@gmail.com
  • Retele sociale: Facebook