Experiența Nopții se trăiește la Art Safari

Scurtă descriere a evenimentului:

Expozițiile Art Safari ediția a 9-a includ, în premieră, nume mari ale artei mondiale precum Picasso și Dalí – într-o ipostază inedită, aceea de creatori de scenografie. „Pălăria cu trei colțuri”, de Manuel de Falla îi pune împreună pe acești doi dintre cei mai apreciați artiști spanioli ai secolului XX, alături de celebrul compozitor Manuel de Falla într-un demers unic. Și Picasso, și Dalí au semnat decorul și costumele pentru baletul  „Le Tricorne”, de Manuel de Falla, în momente istorice diferite, bucurându-se de același succes. Publicul de la București va putea vedea pentru prima dată – în oglină –  operele grafice ale celor doi mari pictori, care dezvăluie o latură artistică cu totul specială și diferită. Expoziția este realizată cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România și a Institutului Cervantes.
Pavilionul Contemporan de la Art Safari 2022 îi este dedicat super-stelei artei contemporane din România, artista Irina Dragomir, în timp ce Pavilionul Muzeal îl readuce în actualitate pe Theodor Aman – primul artist român modern. Expoziția Theodor Aman, precum și întreaga activitate a Pavilionului Muzeal al acestei ediții Art Safari sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.
O figură iconică a artei fotografice, Barbara Klemm este de asemenea prezentă la Art Safari 2022 într-o expoziție care marchează 30 de ani de prietenie și parteneriat germano-român în Europa, alături de Institut für Auslandsbeziehungen, Institutul Cultural Român și de Ambasada Republicii Federale Germania la București: „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany”. Fotografiile Barbarei Klemm au devenit adevărate „icons” ale istoriei contemporane, modelând memoria culturală a multor generații.
Pavilionul Invitat prezintă lucrările semnate de Marcel Iancu, un artist fenomen al secolului XX și unul dintre artiștii care au definit arta de avangardă din România și Israel și este susținut de Ambasada Israelului în România și de Muzeul Janco Dada din Ein Hod.
Art Safari este specializat în realizarea de pavilioane expoziționale și organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România –, ajuns la a 9-a ediție.
Organizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și cu colecționari privați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean.
Despre Art Safari București Art Safari este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și susținut de Lidl, GLO și Deutsche Bank. Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și UNESCO România și realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Partenerul oficial Art Safari este BCR. Alături de expoziţiile curatoriate, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educațional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi. Art Safari este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept și amploare, care a înregistrat 231.000 de vizitatori în cele 8 ediții de până acum. Mai multe detalii: www.artsafari.ro.
  • Acces: cu plată; biletele sunt disponibile pe site-ul Art Safari, www.artsafari.ro, la secțiunea Bilete

  • Orar: vizita începe la ora 22:00 (nu întârzia, fiindcă se intră chiar la 22.15), iar experiența durează până la ora 01:00.

  • Adresă: Str. Lipscani, nr. 18-20

  • Telefon: 0736.381.177

  • Email: info@artsafari.ro ; alexandra.marin@artsafari.ro
  • Retele sociale: Facebook

  • Instagram: @artsafari_bucharest